Koira-avusteinen kuntoutus ja valmennus

Koiralla on tunnetusti laaja-alainen myönteinen vaikutus ihmisen fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin. Koiran läsnäolon ja rapsuttelun lisäämän mielihyvähormoni endorfiinin erityksen lisäksi koiran on todettu vaikuttavan positiivisesti käyttäytymiseen, tunneilmaisuun, itsehillintään, aggressiivisuuden määrään ja sosiaalisiin taitoihin.

Eläinavusteinen valmennus ja kuntoutus ovat tavoitteellista toimintaa, joka parhaimmillaan tukee muita kuntoutusmuotoja.

Meillä on Kivakoirassa varttumassa kuntoutuskoira. Hän on pyreneittenkoira Mauno. Laumanvartijarotuinen koira ei ole tyypillinen valinta koira-avusteiseen työhön, mutta pyreneittenkoira on maltillinen vartija ja löysimme isosta pentueesta rauhallisen ja ihmisiin paljon kontaktia ottavan pennun. Mauno tulee aikuisena työskentelemään kaksoisroolissa. Kotona ollessaan hän työskentelee aluevahtina tilallamme. Kuntoutustyössä, poissa omalta reviiriltään, Mauno tapaa erilaisia ihmisiä, joita kohtaan käyttäytyy rauhallisesti ja ystävällisesti. 

Valmistuin eläinavusteiseksi valmentajaksi Alfa Partnersilta keväällä 2018. Koulutan nyt opiskelijoita kouluttamaan koiriaan eläinavusteiseen työhön. Pidän pyynnöstä myös aiheeseen liittyviä luentoja ja järjestän koirien oppimiseen ja käyttäytymiseen liittyviä koulutuksia.

Elokuussa 2018 meille on tulossa eläinavusteiseen työhön  kaksi aasia.