Eläinavusteinen työskentely

Eläimillä on tunnetusti laaja-alainen myönteinen vaikutus ihmisen fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin. Eläimen läsnäolon ja rapsuttelun lisäämän mielihyvähormoni endorfiinin erityksen lisäksi esimerkiksi koiran on todettu vaikuttavan positiivisesti käyttäytymiseen, tunneilmaisuun, itsehillintään, aggressiivisuuden määrään ja sosiaalisiin taitoihin.

Meillä Kivakoirassa eläinavusteisessa työssä ovat mukana aasimme Lempi ja Lahja sekä koiramme Reino, Viljo, Mauno, Esko ja Lukko. 

Eläinavusteinen toiminta

Eläinavusteisena toimintana meillä on aasiretkiä ja aasinhoitohetkiä, joihin voi osallistua kuka vaan. Aasiretki pitää sisällään aaseihimme tutustumista, aasien hoitoa, kävelyretken läheiselle laavulle, eväät ja paljon juttua aaseista. Aasiretken kesto on n. 3 tuntia.   

Aasinhoitohetki soveltuu liikuntarajoitteisellekin, koska pysyttelemme maatilamme pihapiirissä. Ohjelmassa on aaseihin tutustumista, aasien hoitoa ja kahvi/teetauko. Halutessa voi myös tutustua koiriimme. Aasinhoitohetken kesto on n. 2 tuntia. Erityisryhmien kohdalla toiminta voidaan suunnitella räätälöidysti.

Hinnat

Aasiretki 40 ,- /hlö (sis. alv 24 %)

Aasinhoitohetki 25 ,- aikuiset ja 15 ,- lapset (sis. alv 24 %)

Erityisryhmien kohdalla ohjaajat osallistuvat maksuttomasti.

Eläinavusteinen kuntoutus

Eläinavusteinen kuntoutus on tavoitteellista toimintaa, joka parhaimmillaan tukee muita kuntoutusmuotoja. Eläinavusteinen kuntoutus tapahtuu pääosin maatilallamme ja kuntoutuseläiminä toimivat koirat ja aasit. Kuntoutus voi sisältää esimerkiksi eläinten hoitotoimenpiteitä sekä sosiaalisia ja vuorovaikutukseen liittyviä harjoituksia. Työskentelymenetelmät valitaan aina asiakkaan tarpeista riippuen.

Lapsille ja nuorille tarkoitetussa kuntoutuksessa harjoitellaan esimerkiksi tunnetaitoja ja vuorovaikutusta sekä vahvistetaan itsetuntoa ja minäkuvaa. Aikuisten kuntoutuksessa voi tavoitteena olla työ- ja toimintakyvyn edistäminen tai ylläpitäminen. Toiminta on pääosin yksilömuotoista, mutta ryhmämuotoisena palveluna meillä on kuntouttavaa työtoimintaa. Kuntoutuspalveluiden sisällöstä ja hinnoista saa lisätietoa puhelimitse tai sähköpostilla info@kivakoira.fi.