Olen Tanja Paasonen, pitkän linjan koiraihminen ja rotuyhdistysaktiivi. Nuorempana minulla oli palveluskoiria ja niiden kanssa tuli harrastettua sekä hakua että tokoa. Muutettuamme Nummisiin maatilalle, otimme pihapiirimme vartijoiksi pyreneittenkoiria. Tämä alkukantainen rotu sai minut kiinnostumaan koirien elekielestä, kuten rauhoittavista signaaleista. Matka laumavartijan sielunmaisemaan on ollut todella silmiä avaava ja opettavainen kokemus. Tällä hetkellä meillä asustaa pyreneittenkoirat Reino, Viljo ja Mauno sekä parsonrussellinterrieri Lukko.

Koulutukseltani olen sosionomi YAMK ja työskennellyt sosiaali- ja terveysalalla yli 20 vuotta erityisryhmien kuten kehitysvammaisten, mielenterveys- ja päihdeongelmaisten, lasten, nuorten ja ikäihmisten kanssa. Työssäni olen kouluttanut paljon ihmisiä ja ohjannut erilaisia ryhmiä.

Eläinkouluttajaksi valmistuin vuonna 2017 Suomen Eläinkoulutuskeskuksesta ja ja eläinavusteiseksi valmentajaksi valmistuin keväällä 2018 Alfa Partners Academysta. Vuoden 2018 aikana saan syventävät opintoni loppuun ja valmistun myös hajutyöskentely- ja ongelmakoirakouluttajaksi.

Haluan muistuttaa ihmisiä, että kannattaa tutustua rotuun perusteellisesti ennen koiran hankkimista, jotta tietää, mitä on ottamassa. Kaikkien kanssa arki kaupungissa tai taajamassa ei onnistu eikä kaikista tule tottelevaisuusvalioita. Jokainen omistaja on kuitenkin paras omalle koiralleen ja sujuva arki yhdessä koiran kanssa helpottaa elämää tuntuvasti.